8 skattetips i siste liten

Stig Flesland

Vi har samlet våre råd i en felles sak, slik at du lettere finner frem til de gode tipsene du trenger til selvangivelsen din. Her har du alt samlet!

Få vårt gratis epost-nyhetsbrev levert rett til din innboks

  1. Disse postene endres oftest

Skatteetaten vet mye om deg, men langt fra alt. Hvert år er det derfor en rekke poster i selvangivelsen som må endres av deg for at alt skal bli riktig. Disse 7 postene er gjenganger:

Les hele saken: Her bommer Skatteetaten oftest

  1. Fradragsjakten

Det er en rekke fradrag som finnes – som du kanskje ikke hadde tenkt på. Vi har samlet mange av dem for deg, og har vår egen fradragsveileder.

Les hele saken: Fradrag fra A til Y

  1. Skattevettreglene

Våre generelle regler om selvangivelsen har vi kalt for «Skattevettregler», og de er nyttige å ha i mange sammenhenger. Hvis du ikke følger dem kan vi på det varmeste anbefale det!

Les hele saken her

  1. Noe som passer for deg?

På vårt gratisseminar «Skattebetalerdagen» presenterte vi en rekke tips til selvangivelsen. Kanskje du finner et tips som passer for deg?

Se presentasjonen her

  1. Populær skattefinte

Mange vil sikkert forteller deg at det sannsynligvis ikke spiller noen rolle hvordan du og ektefellen din fordeler inntektene og kostnadene dere imellom. Det finnes imidlertid unntak – og de kan være veldig lukrative!

Les saken: I år er det siste året du kan gjøre denne skattefinten

  1. Det viktige pendlerfradraget

Det å være pendler er ikke akkurat en glamorøs tilværelse. Men det kan i det minste gi deg et solid skattefradrag.

Her finner du mer om pendlerfradraget og hva som skal til for å få fradraget

  1. Utleie av bolig

Mange som driver med boligutleie vet nok at de kan trekke fra kostnadene på skatten – men vet du egentlig hva du kan kreve som fradrag?

Vi viser deg dette i denne saken

  1. Utsettelse

Til slutt: Hvis du ser at du ikke rekker dette, så er ikke alt håp ute. Det er mulig å få utsettelse og levere selvangivelsen etter 30. april. Men da må du søke om dette.

Les saken her