Gjenåpning av samfunnet: Skattebetalerforeningen øker kurskapasiteten

Stig Flesland

Bilde av Rene Asmussen fra Pexels

 

Etter at det ble besluttet at Norge skal gjenåpne har det strømmet inn påmeldinger til Skattebetalerforeningens fysiske kurs. Nå utvides kapasiteten.

Interessert i nyheter om skatt, økonomi og avgift? Få vårt nyhetsbrev levert på epost

I tiden rett før og rett etter at Erna Solberg varslet om at nå skulle covid-restriksjoner fjernes, økte antall kurspåmeldinger hos Skattebetalerforeningen.

– Vi har sett at mange har vært usikre på situasjonen, og kanskje derfor utsatt bestilling av kurs. Men nå ser det ut som om proppen løsner også i dette markedet, sier Karine Ugland Virik, administrerende direktør i Skattebetalerforeningen.

Plass til etternølere

Hun trekker blant annet frem foreningens årvisse Syden-kurs som et eksempel. Der har det i en periode vært vanskelig å få plass til flere deltakere, både på grunn av restriksjoner og usikkerhet. Nå er det løsnet noe opp, slik at det er mulig for etternølere å få plass.

– Det er spesielt moro å se at tradisjonsrike kurs, både i Norge og i utlandet, er noe våre medlemmer og kunder ønsker å få med seg. Vi har nå økt kapasiteten på samtlige fysiske kurs, sier Karine Ugland Virik.

Norge rundt med skatteoppdatering

I løpet av desember og januar skal svært mange regnskapsførere, revisorer, advokater og andre med økonomibakgrunn bli oppdatert på nye skatteregler for 2021 og 2022. Kurset «Praktisk skatte- og regnskapskurs» har vært arrangert i rundt 50 år. I år skal det arrangeres på 24 ulike steder.

Se oversikt over hvor kurset holdes

Det er Skattebetalerforeningens egne rådgivere som holder de fleste kursene. I tillegg hentes det inn revisorer som sørger for faglig oppdatering på regnskap og revisjon. Kurset vil også bli tilgjengelig som nettkurs, og alle deltakere vil få en egen heftet bok med kursdokumentasjon.

Slik håndterer Skattebetalerforeningen smittevern

Men selv om restriksjonene forsvinner, forsvinner ikke koronaviruset. Det lover den administrerende direktøren i Skattebetalerforeningen å ta på alvor.

– Vi er fortsatt veldig opptatt av smittevern, og er nøye med å formidle våre ønsker i møter med de ulike hotellene og konferansestedene – som står som teknisk arrangør. Dette er ikke noe vi tar lett på, men samtidig er det både viktig og riktig å møte kursdeltakere fysisk. Det er ikke det samme å bli oppdatert på skjerm, sier Karine Ugland Virik.