Bedrer likviditet

Det åpnes også for at de som får innvilget utsettelse til 28. februar 2021 skal kunne betale utsatte krav i seks månedlige avdrag, med første avdrag 1. april 2021. Avdragsordningen vil dempe belastningen for næringsdrivende og gjøre det enklere å betale inn utsatt beløp.

– Med denne ordningen sørger vi for at de aller fleste næringsdrivende kan få utsatt skatter og avgifter til etter at den nye kompensasjonsordningen er kommet på plass. Avdragsordningen vil bidra til at utsatte krav ikke må betales på en gang, når ordningen avsluttes i slutten av februar, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Risiko for konkurs

For å bedre likviditeten til bedrifter og selvstendig næringsdrivende som er rammet av koronapandemien, innførte regjeringen i juni i fjor en midlertidig ordning med betalings­utsettelse for de fleste skatter og avgifter.

– Det er en risiko for at betalingsutsettelser for noen bedrifter vil utsette konkurs og hindre omstilling. Det er derfor viktig at skattemyndighetene begynner å kreve inn skatter og avgifter igjen på vanlig måte, så snart situasjonen tillater det, sier Sanner.