Mange har endret skattekortet og redusert rentefradraget

Martin Huseby Jensen

Skatteetatens hovedkontor på Helsfyr i Oslo. Foto: Tove Lauluten/LPO arkitekter

Så mange som 257.000 nordmenn har redusert rentefradraget i skattekortet sitt så langt i 2023. Den samlede summen er for fradraget er redusert fra totalt 32,4 milliarder kroner til 14,9 milliarder, melder P4.

– Det viser at flere er bevisste på det og sjekker at det er riktig. Folk gjør bevisste handlinger opp mot det de kan påvirke selv. Det er veldig bra at folk går inn og sjekker hva som står i skattekortet sitt, sier rådgiver Sindre Lindstrøm Andersen i Skatteetaten til P4-nyhetene.

– Vi vil anbefale at alle sjekker hva som står der, for å se om det er riktig i dagens situasjon. Skattekortet er laget med utgangspunkt i eldre tall og vi vet ikke hva som skjer med den enkelte i 2023, så det må folk sjekke selv, sier Andersen i Skatteetaten.

I skattekortene hadde etaten estimert med en høyere rente enn før disse ble sendt ut. Mange skattebetalere har særlig tidlig på året justert ned summen.
Samtidig har 138.000 skattebetalere økt rentefradraget fra 6,2 milliarder til i alt 15,3 milliarder kroner.