Digitalt Skattebetaleren nr. 4 – Kommer 15. desember

Skattebetalerforeningens magasin Skattebetaleren blir heldigital i årets fjerde utgivelse. Les om statsbudsjett, formueskatt og mer.

Martin Huseby Jensen

I Skattebetalerforeningen er stolt av medlemsbladet vårt,  Skattebetaleren. Og vi vet at dere setter pris på bladet. Det går igjen i tilbakemeldingene fra dere gode medlemmer. Tilbakemeldinger gjør oss glade. 

Skattebetaleren er et viktig medlemsgode. Med sitt innhold om skatt og økonomi, ønsker vi å gi en god og opplysende leseropplevelse. Denne opplevelsen er ikke bare knyttet til papiret. 

Tidligere i år ga vi ut Skattebetaleren nummer to som heldigital. For noen var det annerledes og kanskje litt uvant. Samtidig så vi at mange av dere benyttet anledningen til å lese magasinet når og hvor det passet dere. Kanskje var det på mobiltelefonen eller lesebrett. Dette er en utvikling vi har sett er vanlig blant massemediene.

Digitaliseringen er også viktig for samfunnet. Den er langt mer bærekraftig enn å trykke på papir, som medfører trefelling, og for ikke å glemme distribusjonen av litt under 11.000 blader ut i det langstrakte Norge. Det krever fly, lastebiler og båter for å få bladet hjem til deg. For fremtiden er ikke det bærekraftig.

Her kan du lese tidligere utgaver 

I en tid da vi alle opplever økte kostnader, som veldig høye strømpriser, må også vi i Skattebetalerforeningen holde et stramt grep om kostnadene våre. Prisene på papir til trykking fortsetter å øke. Derfor må også vi ta økonomiske grep. Vi må redusere kostnadene våre, og papir og distribusjon er to veldig høye kostnader. Det fører til at også årets siste utgave blir heldigital. 

Hva innebærer det for deg som leser? Du vil finne magasinet på forsiden av Skatt.no når dette er klart i første halvdel av desember. Her finner du to versjoner, både som ren PDF som du kan rulle nedover og i en egen versjon hvor du kan bla i Skattebetalerens digitale utgave. Nummer fire sendes ut 15. desember.

Neste utgave kommer i postkassene deres i månedsskiftet mars/april. Dette er en viktig utgave å ha for hånden, for da kommer den i tide til skattemeldingen. Slik at du som medlem kan ha magasinet fylt med tips i hånden.

Så hva gjør vi på sikt? Skattebetalerforeningen er i gang med planlegging for neste år. Her ser vi på hvordan vi skal møte de økte kostnadene knyttet til produksjonen av magasinet. For deg som leser, vil det bety en litt annen leseropplevelse. Og kanskje ikke så ulik den dere har opplevd i år. 

Det innebærer rent praktisk at dere får det samme gode innholdet fire ganger i året, men at ikke hver utgave kommer på papir. Altså får våre medlemmer den samme informasjonen. I tillegg vil Skattebetalerforeningen løpende publisere relevant informasjon på våre nettsider, og minne om dette gjennom våre nyhetsbrev og i sosiale medier.

Selv om Skattebetaleren kommer på papir, vil det også være en digital versjon tilgjengelig for de av våre medlemmer som foretrekker å lese magasinet slik.