Utsatt frist for å levere skattemeldingen for næringsdrivende og selskaper

Stig Flesland

Finansminister Jan Tore Sanner (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Fristen for å levere skattemelding for formues- og inntektsskatt for næringsdrivende og selskaper utsettes fra 31. mai til 31. august. Det skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

Interessert i nyheter om skatt, økonomi og avgift? Få vårt nyhetsbrev levert på epost

– Mange har andre ting å tenke på akkurat nå. Næringslivet er i en situasjon hvor det brukes mye ressurser på å redde virksomheten og arbeidsplasser, og mange vil derfor ikke klare å levere skattemeldingen innen dagens frist, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

For at Skatteetaten skal få forsvarlig tid til å kvalitetssikre grunnlaget for skatteoppgjøret og foreta forsvarlige skjønnsfastsettelser, utsettes fristen til 31. august. Dette innebærer en tre måneders fristutsettelse for næringsdrivende og selskaper. Det vil ikke gis utsettelse utover dette.