Dagens skattetips: Dette sjekker Skatteetaten ekstra nøye i år

Stig Flesland

Fristen for levering av skattemeldingen for 2016 er 2. mai, altså bare noen få dager unna. Men hva fokuserer Skatteetaten på når de skal kontrollere det du leverer?

Interessert i nyheter om skatt, økonomi og avgift? Få vårt nyhetsbrev levert på epost

Vi har spurt – og fått følgende svar.

– Vi retter oppmerksomhet mot blant annet eiendom, utland og generelt fradragkontroll på skattemeldingen. Vi opplever å ha mer og bedre data på inntektssiden både fra inn og utland, sier Merete B. Jebsen, pressesjef i Skatteetaten, i en epost.

Bruker analyse mye

Hun vektlegger spesielt at Skatteetaten har et omfattende analysearbeid for å målrette kontroller og innsats.

– Vi har over år utført analysearbeid som gjør oss i stand til å finne riktige kontrollobjekt mer effektivt, men som alltid er det viktig å huske på at det er ditt ansvar å passe på at opplysningene i skattemeldingen stemmer slik at du betaler riktig skatt, sier Jebsen.