Dagens skattetips: Utnytt foreldrefradraget fullt ut!

Stig Flesland

Foreldrefradraget er fradrag for kostnader til pass og stell av barn som er 11 år eller yngre (født 2004 eller senere). Her kan du kreve fradrag for dokumenterte kostnader til pass og stell som for eksempel skolefritidsordning, barnevakt, dagmamma og lignende.

Interessert i nyheter om skatt, økonomi og avgift? Få vårt nyhetsbrev levert på epost

Man trenger ikke å ha en jobb for å få dette fradraget – og det er dermed mulig at du har krav på mer i fradrag enn du egentlig tror.

Banner bli medlem 2016

Eksempel: Vidar og Gro er gift og har to barn, en jente på 1 år og en gutt på 4. De har ennå ikke fått barnehageplass, og derfor er Vidar hjemmeværende.

Barnehageplassen koster 2.500 kroner i måneden, 27.500 for ett år. Fordi ekteparet har to barn kan de få 40.000 kroner i fradrag (25.000 for første barn, 15.000 for påfølgende). I tillegg kommer mulighet for fradrag til for eksempel kjøring til og fra barnehagen. Vidar leverer og henter i barnehagen hver dag med bil, en distanse på 8 km hver vei.

De kan derfor kreve 24 kroner (8 km x 2 x 1,50 kroner) per dag i foreldrefradrag knyttet til henting og levering. Hvis de kjører til og fra barnehagen 220 dager i løpet av året, kan de dermed kreve ytterligere 5.280 kroner i foreldrefradrag. 

Usikker? Vi kan bistå deg – les mer om medlemskap i Skattebetalerforeningen!