Tips: Har akkurat fått barn – kan vi få skattefradrag?

Stig Flesland

Jeg og min kone fikk vårt første barn ifjor, medfører det noen endringer for selvangivelsen?

Få vårt gratis epost-nyhetsbrev levert rett til din innboks

Eneste påvirkning barn vil ha på selvangivelsen for ektefeller er eventuelt foreldrefradraget. Dette fradraget har man krav på når man har utgifter til pass og stell av barn som er 11 år eller yngre, f.eks utgifter til barnehage eller SFO. Det er kun dokumenterte utgifter som kan fradragsføres.

For ett barn er maksimalfradraget 25.000 kroner (dette fradraget øker med 15.000 kroner for hvert ytterligere barn fom.2008). Vær oppmerskom på at foreldrefradrag også kan gis for barn som er 12 år eller eldre dersom barnet pga handikap e.l. har særlig behov for omsorg og pleie.

Les også: Her finner du flere nyheter og tips

Har du spørsmål om skatt eller avgift? Bruk medlemsfordelen din i Skattebetalerforeningen og spør oss om hjelp!