Tips: Kan jeg få gevinsten skattefritt?

Stig Flesland

Jeg solgte min leilighet i fjor, og fikk en liten gevinst. Jeg hadde leid den ut en periode, men bodde der selv over ett år før jeg solgte leiligheten. Kan jeg få dette skattefritt?

Få vårt gratis epost-nyhetsbrev levert rett til din innboks

Så lenge du har eid den i mer enn ett år, og faktisk brukt den som egen bolig i minst ett av de to siste årene før salg, vil gevinsten være skattefri. Det er det reelle forholdet som er avgjørende når man skal vurdere om gevinsten er skattepliktig eller ikke. Det vil si at det i utgangspunktet ikke skal ha noen betydning i denne saken om du har meldt flytting tidsnok eller ikke.

Les også: Her finner du flere nyheter og tips

Men samtidig må du sannsynliggjøre at du faktisk har bodd i leiligheten. I ytterste konsekvens vil det si at du kan måtte legge frem for eksempel telefonregninger (hvis du har fasttelefon), avis levert på døra, bekreftelser fra naboer, at du har studert/jobbet i nærheten av boligen din (hvis dine foreldres bolig er langt unna) etc. I tillegg vil jo det at du har avsluttet utleieforholdet være et moment.

Har du spørsmål om skatt eller avgift? Bruk medlemsfordelen din i Skattebetalerforeningen og spør oss om hjelp!