Restskatt/til gode

Betalingsfrister

Jeg har mottatt en giro der betalingsfristen er gitt som et antall dager fra en gitt dato. Hva er riktig betalingsfrist i et slikt tilfelle? Jeg har hørt to alternativer:
1) man skal telle antall virkedager (ikke inkludere lør- og søndag)
2) man skal regne alle kalenderdager for å finne betalingsfristen.

Vis svaret

Rentetillegg

Hei! Min kone er selvstendig næringsdrivende. Jeg får derfor ikke skatteoppgjøret før til høsten. Må jeg likevel innbetale eventuell restskatt før 30. april for å unngå rentetillegg?

Vis svaret

Restskatt hvert eneste år

Hva er vitsen med tabelltrekk når jeg hvert eneste år får «foreløpig beregnet restskatt»? Det er jo skattemyndigheten som setter dette trekket basert på inntekt, så hvorfor blir det da restskatt? Er det ikke meningen at trekket skal stå i samsvar med inntekt, kanskje heller litt høyere sånn at man slipper baksmell? Synes dette er litt bakvendt, jeg.

Vis svaret

Betale restskatt ved klage?

Må jeg betale restskatten når jeg har klaget på skatteoppgjøret?

Vis svaret

Klarer ikke å betale restskatten

Jeg har fått en uventet stor restskatt (30.000 kroner), og skjønner ikke hvordan jeg skal klare å betale den selv om den blir delt opp i to.

Vis svaret

Når betale restskatt?

Jeg har fått restskatt på 3.600 kroner, men skal gjøre endringer i skattemeldingen slik at jeg regner med å få igjen på skatten. Skal jeg da betale restskatten på 3.600 kroner nå? .. og evt. få tilbake beløpet i juni.

Vis svaret

Skatt og ektefeller

Jeg har fått baksmell på 8.000 kroner. Mannen min har fått igjen 15.000 koner. Men han skulle egentlig ha fått igjen rundt 7-8000 kroner mer. Er det slik at hans tilgode skatt går til min rettskatt og det er derfor han får igjen mindre enn det han egentlig skulle ha fått igjen?

Vis svaret