Minstefradrag

Forskjellen på minstefradrag og personfradrag

Hva er forskjellen på minstefradrag og personfradrag?

Vis svaret

Kjøp av pc

Jeg har kjøpt en bærbar Pc som jeg bruker i jobben. Kan jeg trekke fra den delen jeg bruker den i arbeid, eller går dette inn under minstefradrag?

Vis svaret

Fradrag for flyopplæring

Hei! Jeg jobber som flyger. I år begynte jeg å fly en ny flytype, og måtte betale opplæringen for dette selv (blant annet en del timer med instruktør). Kan jeg få fradrag for utgiftene?

Vis svaret

Fradrag for flyttekostnader

Jeg er lege på et sykehus, men må flytte midlertidig til en annen by i to år på grunn av spesialisering. I denne forbindelse har jeg hatt flytteutgifter som jeg lurer på om er fradragsberettigede.

Vis svaret

Arbeidsklær for frisør

Min samboer er frisør av yrke, og ødelegger stadig vekk klær på grunn av fargebehandlinger og så videre. Hun får ingenting dekket av arbeidsgiver. Kan hun trekke fra noe for utlegg til arbeidsklær?

Vis svaret

Fradrag ifm flytting pga jobb

Finnes det skattefradrag ifm flytting som følge av jobbmessig beordring, og i så fall hvilke?

Vis svaret

Utgifter knyttet til arbeidet

Jeg jobber som lærer og har en del utgifter i forbindelse med dette. Blant annet jobber jeg en del hjemme på kveldene og i helger. Gir dette rett til å føre fradrag for hjemmekontor? En del av undervisningen min er kroppsøving og friluftsliv/uteskole. Dette medfører bruk og slitasje på klær til dette. Kan jeg føre fradrag for dette? Jeg kjøper litt faglitteratur for å holde meg oppdatert, kan det føres fradrag for dette?

Vis svaret