Formue/gjeld

Nedbetale gjeld

Jeg har et studielån på 200.000 kroner, og ønsker å betale tilbake hele summen når jeg får penger fra et skilsmisseoppgjør. Spiller det noen rolle økonomisk om jeg gjør dette før eller etter årsskiftet 2018-2019?

Vis svaret

Penger på konto

I fjor solgte vi huset vårt. Fortjenesten på 800.000 står på en konto i påvente av at vårt nye hus skal bli ferdig. Hvor mye koster det oss å ha disse pengene stående på en konto?

Vis svaret

Listepris på bil

Det er ett punkt i skattemeldingen som må føres inn. Det gjelder listepris på bil. Fint om du kommenterer dette punktet til oss. Har en bil som ble kjøpt ny i 2006.

Vis svaret

Minstefradrag og gjeld

Skal jeg føre opp privat gjeld i skattemeldingen? Jeg har lånt private penger til et firma. Og evt.i hvilken post skal dette føres? Og hvorfor varierer minstefradraget?

Vis svaret

Fritidsbåt

Hvor mye skal man oppføre i verdi på fritidsbåt fra 1984 til kjøpspris (og forsikringsverdi) 230.000 kroner sommeren 2018?

Vis svaret

Verdi på bil

Jeg kjøpte en bruktbil til 20.000 kroner. Men nå ser jeg i skattemeldingen at de takserer den til 40.000 kroner. Kan jeg endre dette? Er det noen vits i det når jeg har mer gjeld enn formue?

Vis svaret