Fast eiendom

Fradrag for takstmann?

Kan jeg trekke fra utgifter til takstmann i forbindelse med refinansiering av lån på bolig? Jeg ønsker å få lånet innenfor 60 prosent, og dermed lavere rente, altså er vel dette utgifter til inntekts ervervelse?

Vis svaret

Fradrag for utbedring av avløp og vann?

Jeg har påkostet min bolig for utbedring av vann/avløp, kan dette trekkes fra i skattemeldingen?

Vis svaret

Fradrag for kostnader ved salg av bolig?

Vi solgte en leilighet i Oslo hvor vi hadde bodd i to år. Kan kostnadene ved salg (meglerhonorar, annonsering, oppussing i forbindelse med salg, dokumentavgift o.l.) føres til fradrag. I så fall hva og hvordan/hvilke poster?

Vis svaret

Renovering av bolig

Jeg har begynt å renovere et gammelt hus som jeg kjøpte for noen måneder siden, og har blant annet satt inn høyenergivinduer. Gir dette skattefradrag?

Vis svaret

Utbedring av skade – egen bolig

Vi har måttet restaurere badet vårt på grunn av konstruksjonssvikt i gulv og vegger. Dette er en feil fra byggherrens side fra huset var nytt. Regningen kom på 150.000 kroner og vi har måttet dekke det selv. Kan man trekke fra dette i skattemeldingen?

Vis svaret

Flytting og skatt

I forbindelse med kjøp og salg av bolig har man store utgifter i provisjoner, gebyrer etc. Er noe av dette fradragsberettiget? Vi valgte å flytte på grunn av barns sykdom og med godt resultat. Kan det bety noe skattemessig?

Vis svaret

Tap ved salg av leilighet

Jeg tapte 50.000 kroner ved salg av leiligheten jeg hadde eid i ett år, uten å ha adresse der. Er dette tapet, samt kanskje utgifter til megler, fradragsberettiget?

Vis svaret

Selge pendlerbolig skattefritt?

Kan boligen jeg har brukt som pendlerbolig selges med skattefri gevinst?

Vis svaret