Diverse

Delvis betalt bolig

Har kjøpt leilighet i Brasil. Leilighetskomplekset som min leilighet inngår i vil stå ferdig og innflyttingsklart i ved årsskiftet. Har betalt inn deler av beløpet. Hvordan skal jeg forholde meg til skatt på det beløpet jeg har betalt inn?

Vis svaret

Utleie av båtplass

Vi har en hytte, med to båtplasser som vi skal leie ut på helårsbasis. Vil utleien av båtplassene være skattepliktig eller skattefri?

Vis svaret

Utleiebolig

Kjøpte et hus rett før nyttår som jeg pusset opp for å leie ut. Noen utgifter påløp i 2016, mens jeg ikke hadde inntekt på huset. Kan jeg samle alle utgiftene og føre de opp som fradrag på skattemeldingen for 2017?

Vis svaret

Tinglysningsgebyr

Jeg har kjøpt et rekkehus sammen med min samboer. Vi har hvert vårt lån, kan gebyret på lånene trekkes fra ? Hvor fører man evt dette ?

Vis svaret

Boligkjøp med inskudd fra foreldre

Hvis jeg kjøpte en leilighet i fjor hvor foreldrene mine gikk inn med 50%, skal vi da føre opp halve formuesverdien hver? og må de i såfall skatte av sin gevinst ved et senere salg hvis vi gjør det slik?

Vis svaret

Dokumentavgift og samlivsbrudd

Jeg kjøpte i fjor en leilighet sammen med samboeren. Nå ryker samboerskapet, og jeg overtar leiligheten. Må jeg betale dokumentavgift?

Vis svaret

Jobber jeg svart hjemme?

Det har vært mye snakk om svart arbeid i det siste. Jeg har nettopp fått oppgjør fra forsikringsselskapet etter en vannskade i kjelleren. Jeg gjør en del av arbeidet selv, og får utbetalt «lønn» for disse timene som en del av forsikringsoppgjøret. Må jeg ta med det på skattemeldingen?

Vis svaret

Eiendomsskatt på festet tomt

Jeg har en hytte på festet tomt. Er det jeg eller grunneier som skal betale eiendomsskatt av verdien av tomten?

Vis svaret