Nå løfter vi Skattehåndboken til nye nivåer

Skattehåndboken er for mange et viktig verktøy til hjelp med skattemeldingen. Nå er den tilgjengeliggjort denne for alle medlemmer.

Martin Huseby Jensen

Mange av våre medlemmer har i tidligere år abonnert på Skattehåndboken. Nå får alle medlemmer tilgang til boken digitalt. 

I flere år har Skattebetalerforeningen publisert Skattehåndboken på papir. Det har vært kjærkommen hjelp for mange skattebetalere når de har satt seg ned med skattemeldingen. Foreningen er stolt over å kunne bidra til en enklere skattehverdag for sine medlemmer. 

Ny digital tjeneste

Samtidig har samfunnet over det siste tiåret vært gjennom store endringer. Nordmenn er blitt mer digitale. Det har vi i Skattebetalerforeningen sett i utviklingen til Skattehåndboken. Derfor har vi laget en tjeneste som alle våre medlemmer vil ha glede av. 

– Når våre medlemmer setter seg ned med skattemeldingen, vil de ha tilgang til et stort og omfattende digitalt oppslagsverk om skatt. På våre nettsider vil våre medlemmer finne den nye, digitale Skattehåndboken, sier redaktør Martin Huseby Jensen.

Tjenesten vil være tilgjengelig for alle våre medlemmer før helgen.

Jensen peker også på at i det lange løp er det ikke bærekraftig verken for miljøet eller økonomien å sende ut noen tusen bøker hvert år.

(Artikkelen fortsetter under)

Hjelper med skattemeldingen

Øverst på Skatt.no vil medlemmene se tabulatorvalgene Skattehåndboken, Kurs, Skattebetaleren, Bokhandel og Bli medlem. 

Går man inn på Skattehåndboken vil brukerne kunne se en oversikt over de tematiske inndelingene: Arbeid trygd og pensjon, Arv og gave, Bolig og eiendeler, Bank lån og forsikring, Fradrag, Finans, Klage endring og sanksjon, Utland og Skattemeldingen.

Når brukerne så velger en av disse, vil de bli brakt videre til artikler med forskjellige forklaringer. Disse er det bare medlemmene våre som får tilgang til. 

Dessuten vil alt innholdet være søkbart på Skatt.no.  

– Vi gleder oss veldig til at våre medlemmer får tilgang til denne informasjonen. Og så vil denne tjenesten bare fortsette å utvikle seg. Det er fordelen med det digitale, muligheten for å utvide tjenesten slutter ikke med bokryggen. 

Selv om Skattehåndboken nå blir heldigital vil alt det gode, forklarende og forhåpentligvis oppklarende innholdet fortsatt være tilgjengelig. Dessuten vil innholdet bli lettere tilgjengelig, siden artiklene kan krysse hverandre med lenker og på den måte bringe medlemmene våre nærmere svaret de er på jakt etter. 

– Oppslagsverket er som forklart ikke ferdig, og vi vil gjerne høre fra dere dersom det er noe dere savner.