NHO krever forpliktelser om formuesskatten

Martin Huseby Jensen

NHO-sjef Ole Erik Almlid krever forpliktende svar fra politikerne om formuesskatten. Foto: NTB Kommunikasjon

– Min klare utfordring er at alle partiene avklarer så fort som mulig hvor de står i dette spørsmålet. Vi trenger beskjed nå, for vi ser at enda flere vurderer  om de skal ut av landet. Både de som har flyttet, og de som vurderer det, trenger beskjed om hvor partiene står, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til Finansavisen.

NHO vil ha et forpliktende svar fra alle partier om de vil fjerne formuesskatten på arbeidende kapital. NHO ønsker formuesskatten på arbeidende kapital fjernet, og at utbytteskatten skal tilbake til der den lå for et par år siden.

Vil diskutere formuesskatten

NHO har allerede fått svar fra MDG. Nestleder Ingrid Liland sa tidligere i uken til Dagens Næringsliv at hun ønsker formuesskatten fjernet.

– Jeg tror flere partier enn noensinne vil lytte. Dette bør gjøre inntrykk på alle partier. Enten partiene vil eller ikke, vil dette bli en stor sak i valgkampen. Vil
man at lokalsamfunn skal kunne ha private eiere å lene seg på? Vi  vil høre hva de borgerlige partiene svarer, men også Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det kan ikke ha gått dem hus forbi at så mange flytter ut, påpeker Almlid.

NHO-sjefen har troen på at partiene denne gang vil bidra til en reell skattedebatt.

Dette mener partiene

Finansavisen har spurt de politiske partiene om de vil fjerne formuesskatt på arbeidende kapital.

Svarene de fikk er for det meste klare: Ap, Rødt og Sv vil alle beholde.

Frp, Høyre, Venstre og MDG vil fjerne formuesskatten.

KrF vil fjerne eller kutt.

Senterpartiet har ikke svart på henvendelsen, men under landsmøtet i mars 2023 ble det vedtatt å øke bunnfradraget på formuesskatten.