Færre har levert skattemelding for næringsdrivende – fristen går ut nå

172.000 hadde levert inn skattemelding for enkeltpersonsforetak ei uke før fristen. – Litt færre enn i fjor, melder Skattetaten.

Martin Huseby Jensen

Onsdag 31. mai er fristen for å levere skattemeldingen for næringsdrivende. Ifølge Skatteetaten har 172.000 enkeltpersonsforetak levert skattemeldingen ei knapp uke før fristen. Det er litt færre enn på samme tidspunkt i fjor.

– Vi forventer at mange vil levere den siste uken frem mot fristen, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten i en pressemelding.

Gjengedal advarer spesielt en gruppe næringsdrivende mot å gjøre en vanlig feil når det gjelder innlevering:

– Alle som har mottatt skattemeldingen for næringsdrivende må levere elektronisk innen fristen. Det gjelder selv om du ikke har endringer, ikke har hatt noen aktivitet i året som gikk eller om du har lagt ned virksomheten din, forteller Gjengedal.

Se video: Tips til skattemelding for personlig næringsdrivende

 

I 2023 kan du søke utsettelse for alle klienter

Regnskapsførere, revisorer og rådgivere kan i 2023 søke om 30 dagers utsettelse for levering av skattemeldingen for inntektsåret 2022 på vegne av alle sine klienter, ikke bare ti prosent av dem.

Skatteetaten har kommet frem til at det i år, med innføring av nye løsninger i stor skala, er hensiktsmessig at regnskapsførere, revisorer og rådgivere som har behov for utsatt frist, kan søke om dette for alle sine klienter.

Fristen for å levere skattemeldingen for næringsdrivende er 31. mai. Du må søke utsettelse før fristen går ut. Ved utsettelse blir innleveringsfristen 30. juni.