Mener dette er ødeleggende for regnskapsbransjen

Stig Flesland

Per-Ole Hegdahl

For mye av hverdagen til regnskapsfører går med til rapportering, internkontroll, GRFS og hvitvaskingslov. Det mener vår advokat og rådgiver Per-Ole Hegdahl i dagens utgave av Finansavisen.

Interessert i nyheter om skatt, økonomi og avgift? Få vårt nyhetsbrev levert på epost

Faksimile: Finansavisen

Les hele saken her

– Intensjonen med regelverket er god, men man har for lenge siden passert en grense hvor kostnaden overstiger nytten og det er på tide å forenkle regelverket for regnskapsførere. Ikke minst for de små – hvis de skal ha sjanse til å konkurrere!

Medlem og trenger bistand? Kontakt oss!

Vil du bli medlem? Se hva du får som medlem hos oss!

Hegdahl mener at de svært omfattende og ikke minst kostnadsdrivende kravene gjør at kundene til syvende og sist må betale en høyere regning enn de hadde behøvd. Han gir i Finansavisen eksempler på et regelverk som henger igjen i gamle arbeidsrutiner:

Regnskapsfører må fortsatt printe ut en rekke pdf-filer og annen dokumentasjon som forsinker og kompliserer arbeidet unødvendig. Det blir mye dobbeltarbeid og regelverket tvinger både kunder og regnskapsfører til å jobbe på gamlemåten.