Mener dette er ødeleggende for regnskapsbransjen

Stig Flesland

Per-Ole Hegdahl, advokat og rådgiver i Skattebetalerforeningen. (Foto: Bo Mathisen)

For mye av hverdagen til regnskapsfører går med til rapportering, internkontroll, GRFS og hvitvaskingslov. Det mener vår advokat og rådgiver Per-Ole Hegdahl i dagens utgave av Finansavisen.

Faksimile: Finansavisen

Les hele saken her

– Intensjonen med regelverket er god, men man har for lenge siden passert en grense hvor kostnaden overstiger nytten og det er på tide å forenkle regelverket for regnskapsførere. Ikke minst for de små – hvis de skal ha sjanse til å konkurrere!

Hegdahl mener at de svært omfattende og ikke minst kostnadsdrivende kravene gjør at kundene til syvende og sist må betale en høyere regning enn de hadde behøvd. Han gir i Finansavisen eksempler på et regelverk som henger igjen i gamle arbeidsrutiner:

Regnskapsfører må fortsatt printe ut en rekke pdf-filer og annen dokumentasjon som forsinker og kompliserer arbeidet unødvendig. Det blir mye dobbeltarbeid og regelverket tvinger både kunder og regnskapsfører til å jobbe på gamlemåten.