Siste sjanse: Rett opp feil!

Stig Flesland

Har du glemt noen fradrag i selvangivelsen og tror det er for sent å kreve dem? Eller sett andre feil som bør rettes opp? Da har du muligheten til å gjøre det når skatteoppgjøret har kommet!

Få vårt gratis epost-nyhetsbrev levert rett til din innboks

Dersom du har glemt noen fradrag eller ikke fått med opplysninger i selvangivelsen som burde vært med der, er det likevel ikke for sent å gjøre noe med dette. Rent praktisk må du da klage på selvangivelsen – innen klagefristen!

Les mer om klagefristen her

Hvis du for eksempel glemte å føre opp reisefradrag, betyr dette at du kan skrive en skriftlig klage til skattekontoret hvor du ber om å få dette fradraget. Også tilleggsopplysninger til din ugunst skal du sende inn klage på. Hovedbegrunnelsen er rett og slett at du på denne måten slipper tilleggsskatten, som du ganske sikkert vil få dersom skattekontoret oppdager feilen på egen hånd.

Husk at selv om du er uenig i beløpet, må du betale!