Når kommer skattepengene?

Stig Flesland

Skatteoppgjøret er, for de fleste, klart allerede denne uken.

Ifølge Skatteetatens hjemmesider vil de fleste bli varslet om skatteoppgjøret og få se det på Altinn.no fra 18. juni. Første mulige dato for utbetaling dersom du har penger tilgode er 24. juni.

Få vårt gratis epost-nyhetsbrev levert rett til din innboks

Tradisjonelt sett vil omtrent 8 av 10 få skatteoppgjøret nå i juni. De øvrige må vente til over sommeren. Første mulighet da blir 5. august. Deretter er det såkalt «løpende oppgjør», altså at du får tilsendt skatteoppgjøret når det er klart. Skatteetaten varsler deg på e-post/sms når skatteoppgjøret ditt er klart.

Logg inn på altinn.no for å sjekke

Hvem er det som ikke får oppgjøret nå i juni?

Næringsdrivende og deres ektefeller får ikke oppgjøret nå. Første mulighet til å få skatteoppgjøret for næringsdrivende er 5. august. Det gjelder selv om du er e-bruker.

Hvis du leverte selvangivelsen på papir må du også smøre deg med tålmodighet. Da får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august.

Selskaper, DLS-deltakere, personer bosatt i utlandet som mottar pensjon fra Norge og personer som liknes på sentralskattekontoret for utenlandssaker (SFU) får sitt skatteoppgjør i siste pulje 14. oktober.

Hvilken konto?

Pengene blir satt inn på en forhåndsbestemt konto. I selvangivelsen er det oppgitt hvilken konto pengene kan bli overført til. Hvis det ikke er oppgitt noen konto, vil du få tilsendt et utbetalingskort i posten til din folkeregistrerte adresse.

Dersom det er feil konto, eller en konto du ikke bruker lenger, må du ringe skatteoppkreveren i din kommune snarest. Det er skatteoppkreveren i din kommune som tar seg av selve utbetalingen, eller innkrevingen av restskatten.

Hvis du mener at noe er feil i skatteoppgjøret, kan du klage. Dette gjør du enklest ved å sende en elektronisk klage.