Tips: Mottatt arv i 2014

Stig Flesland

Jeg fikk 500.000 kroner i gave fra mine foreldre nå i januar 2014. I tillegg fikk jeg arv etter min bestemor som døde i januar 2014. Hva må gjøres overfor skattekontoret? Skal noe av dette inn i selvangivelsen?

Få vårt gratis epost-nyhetsbrev levert rett til din innboks

Arveavgiften er fjernet fra 1. januar 2014. For gaver og arv i 2014 eller senere skal du derfor ikke sende inn gavemelding eller arvemelding til Skattekontoret. Formuesøkning ved arv og gave regnes heller ikke som skattepliktig inntekt, men du må oppgi verdien i selvangivelsen for 2014 i post 1.5.3 når samlet verdi er 100.000 kroner eller høyere. Dette er kun til opplysning, og fører ikke til noen ekstra skatt.

Les også: Her finner du flere nyheter og tips

Har du spørsmål om skatt eller avgift? Bruk medlemsfordelen din i Skattebetalerforeningen og spør oss om hjelp!