Årets sydenkurs 2015

Med Skattebetalerforeningens årlige sydenkurs kan du få et svært godt faglig tilbud, nødvendige oppdateringstimer og forhåpentligvis mulighet for både sol og rekreasjon.

Hopp til bestilling

Tid: 13.11.15-21.11.15

Turen går i år til Amadores på Gran Canaria. Gloria Palace Royal er et elegant og vakkert leilighetshotell med høy standard og smakfullt innredede leiligheter og suiter med aircondition. 

Hotellet ligger rett ved Amadoresstranden, en av de beste strendene sør på Gran Canaria. Her finner du det meste du trenger for et behagelig opphold. Hotellet har en fantastisk utsikt over Atlanterhavet. Hotellet har et spa og velværesenter med oppvarmet innendørsbasseng med jacuzzi og utendørs treningsstudio. Resorten har to solterrasser med basseng (hvert på ca. 375 m², det ene er oppvarmet november – mars, ca. 22 grader – kan variere, avhengig av lufttemperaturen). Bassengbar, lobbybar, pianobar og buffé- og à la carte-restaurant. Underholdning noen kvelder i uken.

Langs strandpromenaden i Amadores ligger det flere hyggelige restauranter og kafeer, som er som skapt for lange lunsjer. Har du lyst til å shoppe kan du rusle inn til Puerto Ricos lystbåthavn på den fine gangveien langs havet. At du får fradrag for turen gjør det hele desto hyggeligere. Det kan lønne seg å være tidlig ute med påmeldingen.

Tidligere har kurset blitt fulltegnet før påmeldingsfristens utløp.

Kursholdere

Våre forelesere vil gjøre sitt ytterste for at du skal få et lærerikt og sosialt opphold:

Jan Bangen Advokat Skattebetalerforeningen
Tore Fritsch Advokat Formuesforvaltning AS
Gunnar A. Dahl Statsautorisert revisor DHT Corporate Services
Karine Ugland Virik Administrerende direktør  Skattebetalerforeningen
Ida Nissen  Skattebetalerforeningen

Faglig innhold

Skattebetalerforeningens Praktiske skatte- og regnskapskurs (7 timer)

Vi gjennomgår nyheter på skatte- og avgiftsområdet for 2015 og 2016, og siste års endringer innen regnskap og bokføring. I løpet av kurset tar vi for oss endringer som kommer i statsbudsjettet for 2016 og revidert budsjett for 2015. I tillegg har vi en gjennomgang av viktige dommer og relevante uttalelser fra både Skattedirektoratet, Finansdepartementet og Sivilombudsmannen. Dette gir en bred gjennomgang av regelverket og gjeldende satser og fortolkninger.

Deltakerne får med seg vår gjennomarbeidede kursmappe på over 300 sider, som er et godt hjelpemiddel gjennom hele 2016.

Årsoppgjøret, virkelig verdi og verdivurdering (4 timer)

Aksjeloven og regnskapsloven referer i en rekke sammenhenger til begrepet «virkelig verdi». I løpet av dette kurset viser vi hvordan man kan gjennomføre forsvarlige verdivurderinger av virksomheter og hvilke problemstillinger man møter ved fastsettelse av virkelig verdi. Vi kommer innpå forhold som nedskrivning av eiendeler og behandling og oppføring av goodwill.

Valg av relevant metode for verdivurdering, beregning av kontantstrømmer og fastsettelse av avkastningskrav, multipler og latent skatt blir nøye behandlet. Kurset vil også eksemplifisere forskjellene på verdi av aksjer og verdi av selskapets eiendeler fratrukket gjeld(«innmat»).

God regnskapsføringsskikk – GRFS 2015 i perspektiv (4 timer)

GRFS 2015 angir nokså detaljerte regler for adferd/normer i forbindelse med regnskapsføreroppdrag som det kan være krevende å forholde seg til i det daglige. Normene er rettsliggjort gjennom regnskapsførerloven § 2 slik at det samtidig foreligger en rettslig plikt til å følge dem. Det kan derved få store konsekvenser å ikke følge disse normene. Utfordringen er da hvordan man best mulig implementerer disse normene i den daglige drift. Vi går inn på god regnskapsføringsskikk i et bredere perspektiv istedenfor i detalj som vi gjorde i fjor.

Vi ser på anvendelse, opplæring og den praktiske nytten disse reglene har for virksomheten. Mulige kvalitets- og effektivitetsgevinster både for regnskapsførervirksomheten og for oppdragsgiver vil bli drøftet. Foredraget vil delvis være casebasert.

Rettslære for regnskapsførere og revisorer (3 timer)

Grunnkunnskap om enkelte rettsområdene som er tilstøtende til regnskapsfører- og revisoroppdrag er vesentlig både i forbindelse med eget arbeid og for å kunne forberede saker før de oversendes til ekstern rådgiver/advokat. Dette er effektivt for oppdragsgiver og utviklende for både egen del og for virksomhetens.

Kurset går inn på rettsområder regnskapsførere og revisorer støter på i sitt arbeid som ligger utenfor eller i grenseland av deres normale virksomhet. Vi kommer blant annen inn på, omsetning av fast eiendom, ekteskapslovgivningen, arv og skifte, generasjonsskifte, kontraktsrett, selskapsrett, arbeidsrett, ny vergemålslov og fremtidsfullmakter. Grensene i forhold til domstolsloven og eiendomsmeglerloven drøftes. Hvordan få til et effektivt samarbeider med advokater og andre rådgivere og å lære å kjenne sine egne begrensninger i denne sammenheng vil være sentralt.

Etikk for regnskapsførere, advokater og revisorer (2 timer)

Regnskapsførere, revisorer og advokater er vant til å forholde seg til en rekke skrevne normer som direkte fremgår av lovgivningen. Etiske retningslinjer innen de ulike fagområdene angår normene for yrkesutøvelsen som ikke er nedskrevet i lovgivningen, men som likevel er viktige for å kunne håndtere valg og beslutninger innen yrkesutøvelsen på en god og klok måte.

Skatteplanlegging og alternativ avlønning

Skattytere ønsker å betale minst mulig i skatt. Regnskapsførere og revisorer er skattyternes førstelinje for slik bistand. Skatteplanlegging er helt legitimt og noe helt annet enn skatteunndragelse, selv om det utvilsomt ligger en gråsone et sted imellom. Som rådgiver er det viktig å kunne forholde seg til slike utfordringer og være klar over etiske dilemmaer man kan bli stillet ovenfor.

God skatteplanlegging kan gi utsettelse av skatteplikt eller lavere beskatning for mottaker. Her ser vi på typetilfeller for både bedriften og bedriftens ansatte. For bedrifter vil både bruk av fritaksmetoden og periodiseringsregler være av betydning. Både for ansatte og bedrift vil alternativ avlønning kunne gi besparelser.

Gjennom en rekke praktiske eksempler ser vi nærmere på:

 • Periodiseringsregler
 • Fritaksmetode og organisering av virksomhet
 • Naturalytelser for ansatte
 • Avlønning gjennom aksjeordninger
 • Forelesers utvalgte skattetips.

Timeplan

Timeplan syden stor

Sted

Amadores, Gloria Palace Royal. Her kan du lese mer om hotellet: http://www.ving.no/kanarioyene/amadores/gloria-palace-royal

Rom

Moderne innredede leiligheter og suiter med aircondition og balkong. Noen har smal dobbeltseng. Mulighet for ekstraseng. Enkelt utstyrt hybelkjøkken med blant annet mikrobølgeovn (ikke kokeplater). Spiseplass kun på balkongen. TV. Internett mot avgift til din bærbare pc. Badekåper og hårføner. Badekar/dusj og wc. Frokost er inkludert.

I tillegg til en rolig og avslappende atmosfære har hotellets velværesenter damprom og badstuer av flere ulike typer. Etterpå kan du kjøle deg ned i jacuzzien eller spesialdusjene. Det er også frisørsalong og en skjønnhetssalong der du kan nyte massasjer, ansiktsbehandlinger eller andre skjønnhetsbehandlinger. Den nærmeste golfbanen er bare 2 km unna.

Praktiske opplysninger

Kursavgift

kr 10 990,- I kursavgiften inngår kurs med tilhørende pauseservering, kursdokumentasjon, strandparty, festmiddag og bli-kjent-treff.  Kursmappe for Praktisk skatte- og regnskapskurs 2014/2015 og kursbevis. Pris for ledsager på festmiddag er kr 750,-.

Reise/hotell

I prisen for reise og hotell inngår: fly tur/retur, hotellrom, frokost, transport til og fra hotell og matservering på flyet.

Leilighetstyper
13.11.15
2 voksne i leil. Tillegg for å bo alene Ekstrasengsrabatt barn
1 roms leil med havutsikt kr 9865,- /pers  kr.3950 kr. 2170.-
2-roms suite kr 11 515,- /pers ikke mulig kr. 2870.-
Leilighetstyper
14.11.15
2 voksne i leil. Tillegg for å bo alene Ekstrasengsrabatt barn
1 roms leil med havutsikt kr 10 165,- /pers kr.3950kr,- /pers kr. 2170.-
2-roms suiter kr 11 915,- /pers kr 6650 ,- /pers kr. 2870.-

 Se www.ving.no/kanarioyene/amadores/gloria-palace-royal for full oversikt over romtypene på hotellet eller ta kontakt med oss på telefon 22 97 97 00.

Vi har reservert et gitt antall av hver romtype og disse rommene fordeles etter «først til mølla»-prinsippet. Det er få tilgjengelige suiter.

Forsikring

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Avbestillingsforsikring kr 195,-/ pers Avbestillingsforsikringen er en forsikring for avbestilling ved sykdom eller dødsfall før avreise. Ved en slik avbestilling belastes man kun kr 300,- i gebyr mot legeerklæring. Avbestillingsforsikringen gjelder kun reise og opphold. Vilkårene kan du lese om her: http://www.ving.no/forsikringer Retningslinjene under gjelder for kursavgiften ved avbestilling: Etter 1.juli: kr 500,- i administrasjonsgebyr. 30 dager før avreise: Halve kursavgiften må betales. 14 dager før avreise: Hele kursavgiften må betales. Avmelding ved legitimert sykdom behandles særskilt.

Bostedet tilbyr
Halvpensjon (frokost og middag inkludert) kr 850,-/pers
All inclusive hvor all mat og drikke er inkludert kr 2 300,-/ pers
Fradrag

For kursdeltaker vil reise- kurs- og oppholdsutgifter være fradragsberettiget. Merutgifter for ledsager kan det ikke kreves fradrag for.

Betaling

Faktura og reisedokument blir sendt direkte fra Ving. Depositum blir fakturert ved påmelding, og hovedbeløp vil forfalle 35 dager før avreise.

Forbehold

Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall deltakere på kurset. Vi tar også forbehold om mindre endringer i programmet.

Ekstra uke med sol

Det er muligheter for å kunne forlenge oppholdet med en ekstra uke i forkant eller etterkant av kurset. Da det er et meget begrenset antall plasser, bør dette bestilles tidligst mulig.

Reisetider

Sted Utreise Hjemreise
Bergen 13/11 kl 07.45 (12.15) 20/11, kl 13.40 (20.00)
Trondheim 13/11, kl 06.45 (11.45) 20/11, kl 13.15 (20.00)
Rygge 13/11, kl 15.20 (19.50) 20/11, kl 07.30 (13.50)
Torp 13/11, kl 15.20 (19.55) 20/11, kl 07.30 (13.50)
Ålesund 14/11, kl  ikke klart 22/11, kl ikke klart
Bergen 14/11, kl 08.30 (13.00) 21/11, kl 14.25 (20.45)
Tromsø 14/11, kl 15.15 (21.20) 21/11, kl 06.00 (13.45)
Stavanger 14/11, kl 15.00 (19.25) 21/11, kl 07.15 (13.25)
Oslo 14/11, kl 07.00 (11.45) 21/11, kl 13.15 (19.40)

NB!

Det er tillegg for å reise fra følgende byer:
Tromsø kr 100,-/ pers
Bergen 14.11.15 kr 100,-/ pers
Værnes kr 100,-/ pers
Oslo Sunclass kr 300,-/pers

 

  • Pris
  • Ordinær pris: 10 990,00 krMedlemmer: 10 990,00 kr
 • Timer

  • For revisorer:
  • 9 timer skatte- og avgiftsrett, 7 timer regnskap, 7 timer annet og 3 timer etikk
  • For regnskapsfører:
  • 9 timer skatte- og avgiftsrett, 4 timer finansregnskap, 3 timer bokføring , 4 timer god regnskapsføringsskikk, 3 timer rettslære og 3 timer etikk
  • For advokater:
  • 26 timer oppdatering
 • Tid

 • Sted

  Amadores, Gran Canaria

Påmelding Årets sydenkurs 2016

Legg i handlekurv