De fleste får skattepengene i juni

Stig Flesland
«Når kommer skattepengene mine» er et årvisst spørsmål for mange. I år kan svaret være 24. juni.

Få vårt gratis epost-nyhetsbrev levert rett til din innboks

Noen som definitivt ikke får skatteoppgjøret i juni er de som leverte selvangivelsen på papir. Skatteetaten har allerede varslet at disse tidligst får skatteoppgjøret i august. I tillegg må næringsdrivende belage seg på å vente.

Når er så pengene på konto – hvis du får penger igjen?

Det avhenger litt av hvor hurtig man jobber på de forskjellige kemnerkontorene, men normalt sett vil pengene være på konto i løpet av få dager. I verste fall kan det ta et par uker, men det går som regel hurtigere. I selvangivelsen du mottok er det oppgitt hvilken konto pengene kan bli overført til. Hvis det ikke er oppgitt noen konto, vil du få tilsendt utbetalingskort i posten til din folkeregistrerte adresse.

Skatteoppgjøret viser resultatet av behandlingen av selvangivelsen og består av tre deler.

Utskrift av likningen: Viser hvilke beløp du har ført i selvangivelsen, og hva Skatteetaten har fastsatt.

Ligningsattest: Viser nettoformue og alminnelig inntekt for deg (og eventuell ektefelle).

Skatteoppgjør: Viser grunnlaget for skatteberegningen, hvilken skatt du skal betale og hvor mye skatt du har innbetalt gjennom trekk i fjor. Dersom trekket var for høyt og du har innbetalt for mye skatt, får du skatt til gode. Var trekket for lavt og du har innbetalt for lite skatt, må du betale restskatt.