Reisefradrag

Kjøre sammen til jobben

Jeg og mannen min kjører sammen til jobben. Hvordan skal dette føres?

Reisefradrag for flyreiser

Har jeg rett til reisefradrag på flyreiser til og fra arbeidsted i Norge, og føre det opp med kilometer?

Fradrag for reise til utdanningssted

Vi har en ansatt som skal videreutdanne seg over tre år. Han går på skole en dag og to kvelder i uken. Bedriften betaler alle bøker i tillegg til at han får full lønn under utdanningen. Spørsmålet er om han får fradrag for reisekostnader til og fra skolen på sin selvangivelse?

Overskudd på reisefradraget

Jeg har lang reisevei til jobben og skriver selvsagt opp dette. Men, etter at man har trukket fra beløpet 13.950 kroner - hva får jeg igjen? Alt som er til overs eller bare en liten andel av det?

Reisefradrag - firmabil

Jeg har firmabil i jobben, og har altså ikke noen utgifter til å komme meg på jobben. Da får jeg vel heller ikke noe reisefradrag hjem-arbeid?

Reisefradrag og folkeregistrert adresse

Jeg hadde i 2010 - 4 mil reising til jobben (8 mil frem og tilbake) og jobbet 6 dager i uken. Dessverre så hadde jeg folkeregistrert adresse bare noen kilometer unna arbeidsplassen min, og fikk derfor beskjed om at jeg ikke kunne få noe fradrag pga dette.

Stemmer det? Jeg kan da dokumentere med arbeidskontrakt, leieboerkontrakt og at posten hadde registrert den nye adressen min?

Og hvordan er mulighetene for å klage på dette så langt i ettertid? Vet jo det finnes klagefrister, men om skatteetaten finner feil som går den andre veien så vil du jo ikke slippe unna med det selv om det er 5 år siden heller.

Reisefradrag som student?

Jeg kjører 30 kilometer til og fra høgskolen hver dag. Har jeg mulighet til å føre opp dette som student?

Trekke fra bompengeringen

Kan jeg få fradrag for det jeg har betalt i bompenger i løpet av et år?

Hva blir maks reisefradrag?

Det er dårlig offentlig transport der jeg bor. Jeg sparer derfor to timers reise på å kjøre egen bil. Hvordan fører jeg det? Lengste vei og bompenger?

Egenandel på 13.950 kroner

Etter å ha vært i full jobb som ukependler en del år gikk jeg av på AFP 1. april 2013. Dermed kan jeg føre reisefradrag for tre måneder, men er min egenandel på reiseutgifter likevel 13.950 kroner? Eller kan jeg redusere egenandelen til 3.487,50 kroner?

Kjøring av barn

Min eksmann har flyttet til Bergen, og barna bor hos meg i Stavanger. Vi deler på kjøring av barna når de skal til Bergen. Er det mulig å få fradragsført reiseutgifter i forbindelse med kjøring og henting?

Fradrag for bompenger?

Jeg reiser gjennom Oslofjordtunnelen til jobb. Ligningsvesenet regner bomavgiften ut fra dyreste klippekort, mens ordinær pris er 60 kroner per passering. Kan jeg kreve fradrag for 60 kroner per passering?

Fradrag for reise og studier?

Jeg har arbeidet i Norge. Nå skal jeg reise til Tyskland for å studere heltid. Kan jeg da trekke ifra reiseutgifter fra Norge til innreiseland og skolepenger?

Fradrag for bompenger?

Jeg er veldig usikker på om jeg har lov til å føre opp bompenger til fradrag. Jeg er pendler: 240 km om dagen, går tog og buss på samme strekning. Kan det evt kreves at jeg skal bevise mine passeringer? Si at jeg sitter på med en annen, eller tar buss-hva kan jeg gjøre, og hva bør jeg gjøre?Skattespørsmål?

Lurer du på noe om skatt, arv eller avgift? Da kan du bruke vår rådgivningstjeneste for medlemmer.
» Send ditt spørsmål

Ikke medlem ennå?
» Bli medlem her


Tema: Fradrag

Utfylling av selvangivelsen er for mange en jakt på de lønnsomme fradragene. Det er ikke alltid lett å lete seg fram i fradragsjungelen. Les mer


Nyheter fra Skattebetaleren.no

Prislapp for ROT-fradraget: 8 mrd

ROT-fradraget kan bli for dyrt for regjeringen, viser beregninger.


Ikke bare SFO som kan gi skattefradrag

Fritidsordninger i regi av idrettslag kan også gi skattefradrag.

Nyhetsbrev om skatt
Samarbeidspartnere