Restskatt/til gode

Restskatt

Får jeg kun rente på resterende beløp hvis jeg bare f.eks betaler 70 % av restskatten i dag?

Betalingsfrister

Jeg har mottatt en giro der betalingsfristen er gitt som et antall dager fra en gitt dato. Hva er riktig betalingsfrist i et slikt tilfelle? Jeg har hørt to alternativer:
1) man skal telle antall virkedager (ikke inkludere lør- og søndag)
2) man skal regne alle kalenderdager for å finne betalingsfristen.

Rentetillegg

Hei! Min kone er selvstendig næringsdrivende. Jeg får derfor ikke skatteoppgjøret før til høsten. Må jeg likevel innbetale eventuell restskatt før 30. april for å unngå rentetillegg?

Restskatt hvert eneste år

Hva er vitsen med tabelltrekk når jeg hvert eneste år får "foreløpig beregnet restskatt"? Det er jo ligningsmyndigheten som setter dette trekket basert på inntekt, så hvorfor blir det da restskatt? Er det ikke meningen at trekket skal stå i samsvar med inntekt, kanskje heller litt høyere sånn at man slipper baksmell? Synes dette er litt bakvendt, jeg.

Betale restskatt ved klage?

Må jeg betale restskatten når jeg har klaget på ligningen?

Klarer ikke å betale restskatten

Jeg har fått en uventet stor restskatt (30.000 kroner), og skjønner ikke hvordan jeg skal klare å betale den selv om den blir delt opp i to.

Grensen for restskatten

Hva er grensen for å betale restskatt?

Restskatt

Hvorfor fikk jeg 100.000 kroner i restskatt, når ingenting vestentlig har endret seg siden i fjor (fikk da tilbake ca kr. 9.000)?? Har jeg fått galt skattekort? Skjønner ingenting. Har riktignok betalt mindre skatt (skattekort), men det skulle tilsvart ca. 1.000 kroner tilgode.

Når betale restskatt?

Jeg har fått restskatt på 3.600 kroner, men skal gjøre endringer i selvangivelsen slik at jeg regner med å få igjen på skatten. Skal jeg da betale restskatten på 3.600 kroner nå? .. og evt. få tilbake beløpet i juni.

Skatt og ektefeller

Jeg har fått baksmell på 8.000 kroner. Mannen min har fått igjen 15.000 koner. Men han skulle egentlig ha fått igjen rundt 7-8000 kroner mer. Er det slik at hans tilgode skatt går til min rettskatt og det er derfor han får igjen mindre enn det han egentlig skulle ha fått igjen?Skattespørsmål?

Lurer du på noe om skatt, arv eller avgift? Da kan du bruke vår rådgivningstjeneste for medlemmer.
» Send ditt spørsmål

Ikke medlem ennå?
» Bli medlem her


Tema: Selvangivelsen

Å levere selvangivelsen er blitt enklere de senere årene. Likevel opplever vi at mange har spørsmål om blant annet utfylling, utsettelse, klage og innbetaling. Les mer


Nyheter fra Skattebetaleren.no

Statsbudsjettet: Kutter kraftig i formuesskatten

Som ventet foreslår regjeringen å kutte formuesskatten. Det skjer ved å gjøre to grep samtidig.


Statsbudsjettet: Innskjerping for utleieboliger

Eier du flere boliger eller næringseiendom? Da er ikke dette veldig gode nyheter for deg.